vrijdag 21 juni 2013

Tics die komen kijken bij Tourette




Mensen die lijden aan het syndroom van Gilles de la Tourette hebben last van tics. Dit kunnen vele verschillende tics zijn en daarom is hierboven in de grafiek duidelijk te zien hoeveel procent van de patienten met de aandoening last hebben van welke tics. Er is duidelijk te zien dat de scheldtic veel minder voorkomt bij patiënten dan ADHD, terwijl Gilles de la Tourette meestal gezien wordt als een soort scheldziekte.

Met behulp van de volgende twee webpagina's is deze grafiek samengesteld:


De grafiek hierboven geeft in een mooi overzicht de hevigheid van de tics bij de leeftijden van 0 tot 20 jaar weer. Rond de leeftijd van 10 jaar is er een hoogtepunt te zien en vanaf daar gaat het weer dalen. De daling zal waarschijnlijk door de pubertijd komen, dan gaan ook hormonen een rol spelen. 


In bovenstaande grafiek is een zelfde ontwikkeling, over de hevigheid van tics, weergegeven. Hier is ook de ontwikkeling van ADHD te zien die heftig aanhoud vanaf een jaar of 2 t/m 20 jaar en misschien wel langer. OCD daarin tegen gaat meer in vlagen, tussen 3 en 4 is het wat heftiger en dan pas vanaf 9 jaar begint het weer erger te worden.
Deze twee grafieken komen van de site:  www.sciencedirect.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten